Definitionen av sexualitet

Sexualitet är sinnestillståndet som är förknippat med sexuell lust och aktiviteter. Det innebär fysiska, känslomässiga, intellektuella, andliga, och / eller sociala känslor och handlingar. Eftersom det är en term, har det varierande betydelser över tiden. Denna artikel kommer att försöka definiera sexuella beteenden och känslor som de avser människor. Denna artikel kommer att diskutera några vanliga sexuella beteenden.

Sexuella önskningar kan variera från individ till individ och även mellan individer inom samma kategori. Till exempel kan en man ha sexuella önskningar mot en kvinna som är äldre än honom, samtidigt som en kvinna kan ha sexuella önskningar mot en yngre man. En man kan också känna sexuell lust för en annan man samtidigt kvinnan han är med kan känna sexuell lust mot en annan kvinna. Detta beror på att sexuella önskningar har olika typer och intensiteten. Människor ägnar sig åt sexuellt beteende för att uppfylla sina sexuella önskningar. Sexuell aktivitet kan äga rum för nöjes skull eller av tristess, beteende är dock oftast relaterat till upphetsning och lusten för sexuell aktivitet. Definitionen av en persons sexualitet är beroende av flera faktorer, inklusive en persons biologiska, kulturella och sociala makeup. Biologisk makeup hänvisar till den genetiska sammansättningen av en individ inklusive deras kön, fysiska egenskaper, och biologiska hormoner. Kulturell och social makeup avser samhälleliga normer när det gäller sexualitet. Sexuella beteenden och föreställningar och attityder bestäms av samhälleliga normer. Till exempel tillåter vissa kulturer inte äktenskap mellan raser, medan andra kulturer tillåter äktenskap mellan raser. Samhälleliga normer kan också baseras på ålder och sexuell aktivitet. Sexuellt aktiva individer behandlas ibland olika av olika kulturer.

Sexleksaker

De vanligaste sexuella beteenden inkluderar oralsex, onani, och analsex. Oralsex inkluderar onani, som definieras som en process genom vilken man stimulerar sina könsorgan genom onani eller användning av sexleksaker. Onani innebär stimulering av könsorganen eller anus genom munnen. Analsex definieras som samlag som involverar samlag mellan två eller flera organ i kroppen. Sexleksaker används också under oralsex, eftersom de stimulerar könsorganen genom munhålan. Sexuella beteenden inkluderar flera sexuella aktiviteter. Onani och oralsex är två vanliga exempel på flera sexuella beteenden som inkluderar vaginalt samlag och analsamlag. Andra sexuella aktiviteter inkluderar onani och oralsex. Sexuella beteenden som involverar könsorganen brukar kallas sex med andra. Sexuella beteenden anses ofta vara normala eller oönskade beroende på omständigheterna och individens ålder. Till exempel sägs en man vara sexuellt mogen om de har nått puberteten.

Sexuella relationer avser två personer som ägnar sig åt sexuell aktivitet. Partners i en relation kan engagera sig i flera sexuella relationer samtidigt. Sexuellt beteende anses normalt i en värld av dating och relationer. De flesta människor som ägnar sig åt sexuellt beteende anser det normalt eftersom de flesta individer anser sexualitet som friska, även när individer ägnar sig åt sexuellt beteende som anses tveksamt eller omoraliskt i andra kulturer. Sexualitet och relationer refererar till en individs tankar och känslor om sexuella relationer. Definitionen av en individs sexualitet bygger på kulturella, biologiska, och sociala egenskaper. En individs sexuella läggning och beteende kan betraktas som friska eller ohälsosamma beroende på individens tro. En hälsosam sexuellt beteende tros vara en som omfattar både kön och som åtnjuter sexuell interaktion. Detta sexuella beteende innebär att njutning av sexuell interaktion med båda könen. Denna sexuella aktivitet ses som en form av intimitet. Detta sexuella beteende anses normalt i vissa kulturer och anses ohälsosamt i andra kulturer. Friska sexuella beteenden inkluderar bedriver vaginalt samlag och oralsex, och njutningen av oralsex och onani. Hälsosamt sexuellt beteende innebär inte kön och sexuell interaktion endast i ett fåtal fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *