Hälsosam sexuell lust

Sexuell lust är både en önskan och ett tillstånd av motivation att vilja engagera sig i sex, engagera sig i onani eller att söka upp sexhandlingar eller sexuella objekt. Synonymer för sexuell lust inkluderar libido, lust och sexuell lust. Sexuell aktivitet brukar anses som en av de viktigaste komponenterna i en relation, men ändå har de flesta ingen aning om vad som orsakar det och hur man utvecklar hälsosam sexuell aktivitet.

Det handlar dock inte bara om den fysiska aspekten av det. De psykologiska, känslomässiga och andliga aspekterna av relationen som påverkar en persons önskan att ha sex är lika viktiga. De flesta människor inser inte att sexuell lust är resultatet av psykologiska, känslomässiga och andliga behov av en människa. Sexuell lust är inte en ”val” som du gör, och det bör inte behandlas som en fritt beslut. Sexuell lust kommer inte från behovet av fysisk njutning ensam. När vi är unga vill vi alla känna oss älskade och önskade av våra föräldrar, vaktmästare och vänner. Detta kan bero på att det finns så mycket kärlek i världen, känner vi samhörighet med andra känslomässigt och är villiga att göra saker som andra vill att vi ska göra. Men om du växer upp känner sig oälskad av människor som inte älskar dig tillbaka, kommer din sexualdrift minska betydligt och du kommer inte att känna att anslutning och önskan att ha sexuella relationer med människor. Du måste kunna acceptera dig själv först, innan du kan komma över bristen på sexuell lust som kommer från låg självkänsla och känslan av avslag från människor.

Självkänsla och självförtroende i relationer

Självkänsla spelar en stor roll i hur frisk din önskan att ha sex är. Låg självkänsla har många orsaker såsom en brist på självförtroende, låg självkänsla från det förflutna och från andra människor, låg självkänsla i allmänhet, ohälsosamma relationer, låg självkänsla i nuet och brist på förtroende i framtiden, att vara i ett negativt mentalt tillstånd, och många andra skäl. Om du tror att du inte är kapabel att uppfylla dina sexuella önskningar, kanske du inte tror att du kan uppfylla dem. Du kan lära dig att få din självkänsla upp genom processen, dock, som ofta är mycket svårt i början, men det är värt det att känna sig mer självsäker och uppfyllda i ditt liv.

En av de psykologiska faktorer som kan orsaka din önskan att ha sex för att minska är när du har för många problem. med en relation. Att ha en historia av uppbrott eller relationsproblem kan sänka din önskan att ha sex som ditt undermedvetna kan känna att du är mindre värdig. och därför inte värdig att önskas. Sexuell aktivitet är något som varje person upplever under sin livstid, men frågan är; finns det något som du kan göra åt det? Jag tror att det finns! Det finns många saker du kan göra för att komma förbi dina känslor av självvärdighet och brist på självförtroende och för att få mer självkänsla, så att du kan njuta av ett meningsfullt sexuellt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *