Preventivmedel – fördelar och nackdelar

Det finns så många olika typer av preventivmedel, från det traditionella p-piller till den nya intrauterin enheter (Spiral). Det finns också andra preventivmetoder.

Långvarig födelsekontroll (LTC). Detta tas ofta av kvinnor för att reglera sin tid. Det finns piller tillgängliga och injektioner och kan kombineras med andra metoder för preventivmedel (till exempel, kondomer, membran) för effektivare resultat. Kondomer eller preventivmedel ringar. Dessa enheter bärs på penis, som innehåller antingen ett spermiedödande medel för att förhindra graviditet eller en anti-hormonell för att förhindra ägglossning. Hormonella preventivmedel. Hormonbehandling eller PMS-behandling (piller och tabletter) är några exempel på denna typ av preventivmedel. Det finns också läkemedel som finns som piller (såsom mestranol eller cykliska östrogenbehandling), injektioner (som östrogen, progestin och tamoxifen), plåster.

Tanken är att minska mängden östrogen som frigörs av kroppen. Det bör endast användas för perioder som annars skulle orsaka infertilitet. Det bör aldrig användas av gravida kvinnor eftersom det kommer att störa barnets utveckling. Metoder för ingen effekt. Vissa människor prova andra former av preventivmedel, såsom plåstret, utan att ha biverkningar eller oroa sig för sin partner att bli gravid. De är mindre benägna att bli gravid, och deras perioder sluta. Även om detta har en nackdel – att bäraren kommer att behöva bära plåstret året runt.

Biverkningar av P-piller

P-piller. Dessa används för att kontrollera nivån av hormoner i kroppen. De varierar i vad de gör och hur de fungerar, beroende på dina behov. Tidigare, fanns det några allvarliga biverkningar från att använda p-piller, inklusive depression, hjärtsvikt, högt blodtryck och cancer. Men dessa är nu allmänt kända för att vara sällsynta. Ett av de vanligaste problemen är det faktum att en kvinnas månatliga cykel kan ändras genom användning av hennes p-piller. P-piller kan förändra det normala flödet av menstruationsblödning. Detta kan resultera i blödning mellan perioder eller spotting. En läkare kommer vanligtvis råda dig att ta ett p-piller om du har detta problem. Men om du har en mens, du kan finna att ta p-piller kan störa ditt sexliv. Detta beror på att p-piller kan sänka din libido. eller göra sex otrevligt. Detta är inte ett problem om du redan upplever några svårigheter att bli gravid.

Ett annat problem är att en kvinna kan bli allergisk mot hennes p-piller. Det finns många allergier mot p-piller. Om detta händer, Kanske du vill kontrollera med apotekspersonal eller läkare för möjliga alternativ. Din läkare kommer att kunna berätta för dig om p-piller du tar kommer att orsaka dig några biverkningar. Det bästa sättet att vara säker är att prata med honom eller henne först.

Läs alltid broschyren noga innan du börjar ta någon form av p-piller. Och om det finns några potentiella problem, låt din läkare veta direkt. Du bör prata med din läkare samt innan du använder några p-piller. Det bästa sättet att få rätt råd är från någon som har använt dem tidigare. Det finns andra alternativ förutom p-piller, men dessa tenderar att ta längre tid att arbeta. Emellertid, de har färre biverkningar och de är billigare än p-piller. Om du lider av någon av de ovan nämnda biverkningarna av p-piller, Du kanske vill diskutera detta med din läkare. Han eller hon kanske kan rekommendera en annan typ av metod att använda i stället. Det kan finnas ett bättre val för dig. Att ta p-piller är en viktig del av att förebygga graviditet, men de bör inte betraktas som ett substitut för kärlek att göra. Också, du bör vara medveten om alla möjliga biverkningar och ta reda på vad andra säger om p-piller innan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *