Romantisk kärlek – en känslomässig lust

Romantisk attraktion är en naturlig känslomässig respons, och alla upplever detta någon gång eller annat, vilket leder till en önskan att ha en mer intim relation med sin partner. Men många asexuella människor upplever också romantisk attraktion trots sin brist på sexuell lust. I själva verket är det uppskattat att endast 4% av asexuella individer faktiskt besitter den biologiska förmågan att uppleva romantisk attraktion också.

Det är allmänt känt att sexuella relationer är mycket vanligare hos vuxna mänskliga män. Vissa studier har också visat att män är mycket mer benägna än kvinnor att utveckla romantisk kärlek. Anledningen är att kvinnor tenderar att uppleva det som en mer passiv form av fysisk attraktion, medan män är mer aktiva i att utveckla och uttrycka sina känslor. Även om detta kan vara sant, är det viktigt att förstå att bara för att du inte upplever denna form av romantisk attraktion betyder inte att du är asexuell.

Fysik attraktion och kontakt

Om du skulle vilja uppleva en romantisk relation, är det viktigt att inse att det finns många olika sätt som du kan gå till väga detta. Nedan är några av de vanligaste formerna av romantiska relationer som de flesta män och kvinnor upplever. Fysisk attraktion är en form av romantisk kärlek som är en naturlig känsla. Denna form av romantik innebär en persons känslor mot föremålet för deras fysiska attraktion, oavsett om det är en kvinna en man, eller en grupp människor. Många sexuella erfarenheter fysisk attraktion på grund av känslor av ensamhet, en känsla av att någon speciell är attraherad av dem, eller en medfödd behöver ha fysisk kontakt. Många upplever också fysisk attraktion eftersom de inte tycker att det är attraktivt att ha någon som är attraktiv för dem. Men om någon skulle fråga en asexuell individ hur de känner för en viss person, skulle denna form av romantisk kärlek sannolikt inte vara närvarande i deras svar.

Emotionell kärlek är också en naturlig känsla. Denna form av romantisk kärlek är ofta förknippad med känslor av spänning och glädje och lycka, särskilt när det gäller en relation. Men denna form av kärlek är inte exklusivt för romantiska relationer, eftersom många asexuella individer upplever känslomässig attraktion under vardagen. Den sista formen av romantisk attraktion som de flesta individer upplever kallas platonisk vänskap. Även om vänskap sällan beskrivs i förhållande till romantik, många asexuella individer upplever platonska vänskap utan avsikt att bli romantiskt inblandade. Det är viktigt att förstå att bara för att du inte upplever denna form av romantisk attraktion, betyder inte att du inte har vänskap eller relation potential.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *