Sexualundervisning – kunskap om relationer

Sexualundervisning, är i grunden ett program som syftar till att hjälpa barn att lära sig om reproduktion, relationer, och den fysiska och känslomässiga utvecklingen av puberteten. Sexualundervisning syftar till att lära barn vad det innebär att vara man och kvinna, om effekterna av samlag på den kvinnliga och manliga kroppen, om säkert sex och graviditet, och de olika sexuella relationer som förekommer i samhället idag. Sexualundervisning kan omfatta hela spektrumet av sexualundervisning, från före äktenskapet rådgivning till avhållsamhet fram till äktenskapet.

Sexualundervisning kan i stort sett kategoriseras i två typer: program som är på uppdrag av lagstiftning eller är frivilliga program. Lagar som kräver att skolor erbjuder sexualundervisning till studenter. Lagstiftning mandat sexualundervisning i offentliga skolor samt i staterna och är obligatoriskt för privata skolor också. Men de flesta frivilliga program inte under denna kategori. Dessa frivilliga program syftar till att tillhandahålla utbildning om specifika ämnen som inte får omfattas av obligatoriska sexualundervisning lagar. Vissa frivilliga program är baserade på religiösa grupper som undervisar avhållsamhet före äktenskapet. Medan vissa frivilliga program är faktiskt ideella organisationer som försöker ge information om sex till allmänheten i stort. Det finns också några icke-statliga organisationer som är icke-statliga organisationer och som erbjuder program sexualundervisning utan kostnad för sina kunder. Dessutom är vissa skolor faktiskt privata skolor som erbjuder sexualundervisning men som tar ut en avgift.

Användning av preventivmedel

Det finns många andra skäl till varför vissa föräldrar väljer att erbjuda sexualundervisning till sina barn. Vissa skolor har lärt sig att de kan spara pengar genom att ha en läroplan för sexualundervisning. De behöver inte köpa material som kondomer och smörjmedel för sina elever. De kan också använda information som kommer med böcker som kan kosta mer än material de köper för skolan själv men inte bär kostnaden för att distribuera böckerna till eleverna. Vissa människor tror att sexualundervisning program är onödiga eftersom eleverna själva har den kunskap som behövs för att veta om friska och osäkra kön. Men forskning har visat att om föräldrar informeras om dessa frågor, det är mindre chans att de kommer att delta i ohälsosamma sexuella aktiviteter. Detta inkluderar spridning av sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Sexualundervisning program kan också hjälpa barn att utveckla sin självkänsla och respekt eftersom de får lära sig om hur man känner igen och acceptera skillnaderna mellan acceptabelt och oacceptabelt beteende. Några av dessa aktiviteter kan inkludera att vara romantisk med någon av samma kön, ha sex med flera partners, och inte använder preventivmedel. När barn inser att det är fel att engagera sig i dessa beteenden, blir de mer självmedvetna och inser att de inte borde göra det. första hand. Sexualundervisning ger också barn färdigheter för att hantera olika känslor. Genom att lära dem hur man kontrollerar sina känslor under sex, de kan njuta av sex mer när de gör och kan bli av med stress i samband med att behöva utföra dessa handlingar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *