Sexuella fantasier om erotik

En sexuell fantasi är ett inbillat dröm eller mental bild av tankar som kan skapa eller öka sexuell spänning och stimulera sexuella begär hos en person. En person kan tänka ut en bild av sin egen eller kan använda bilder från en annan individ eller kultur, om de är bekväma med det. Om du hittar ditt sinne vandrande till erotiska fantasier eller tankar på sex, det finns flera saker som du kan göra för att hålla dessa tankar från att kontrollera ditt liv.

Många människor har normala sexuella fantasier, såsom fantiserar om sex med en partner, eller inbillar sig att vara intim med mer än en person. Andra fantiserar om att vara med det motsatta könet, medan vissa kan ha ännu mer intensiva fantasier. Oavsett vad fantasier är, om de kontrollerar ditt liv, måste du ta itu med dem och ta itu med dem på ett positivt sätt. Genom att erkänna vad dina fantasier är, och komma förbi dem, kommer du att kunna njuta av livet mer fullständigt och inte kontrolleras av dem.

Positiva eller negativa aspekter

Dina tankar kan påverka ditt beteende. Många gånger, en person med en sexuell fantasi kommer att agera på denna önskan utan att inse det. Detta kallas ”projektion” och det anses farligt. Sexuella fantasier har varit kända för att bli verklighet. Det värsta du kan göra är att försöka förneka dina fantasier, eftersom de kan ta över ditt liv och göra det svårt för dig att fungera på ett normalt sätt. Istället, när du känner en stark lust att delta i vissa sexuella aktiviteter, bör du erkänna fantasin och försöka övervinna det på ett positivt sätt. Många människor ser de negativa aspekterna av sina sexuella fantasier i ett negativt ljus. Du måste titta på dina fantasier objektivt. Om du tänker på dina sexuella fantasier som gör dig arg eller deprimerad, så ska du sluta tänka på dem. Istället, hitta de saker som du tycker om dig själv, vad som gör dig lycklig och göra dessa positiva associationer med dessa aspekter av dig själv. Till exempel, istället för att fokusera på det faktum att du är ledsen för att du vill ha sex, fokusera på de saker som gör dig lycklig, de saker som får dig att må bra och detta kommer att hjälpa dig att övervinna din sorg.

Ibland, de människor som lider av ångest eller depression kommer att vara för rädd för att prata om sina problem. Om detta är fallet med dig, då kanske du vill ta en klass, delta i terapisessioner, eller ens se en psykolog. Vad du än bestämmer, måste du inse att prata om ditt problem är viktigt, eftersom det kan hjälpa dig att övervinna den rädsla du kan ha att tala upp och göra en verklig förändring i ditt liv. Sexuella fantasier är inte alltid dåliga eller onda. Faktum är att många människor har erotiska fantasier och använder dessa bilder för att hjälpa dem att må bra. Om dina fantasier inkluderar samlag med en annan person, eller en sexuell handling med någon ny, då kan detta vara något du vill utforska ytterligare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *