Vad är Hetrosexualitet?

Heterosexualitet – definieras som kärlek till människor av samma kön (män och kvinnor), eller en fysisk attraktion till människor av samma kön (heterosexuella). Detta är en av de viktigaste delarna av mänsklig sexualitet. Heterosexualitet har varit en del av de flesta samhällen i årtusenden. Heterosexuella brukar kontrasteras med kärlek av samma kön, som anses vara ”heterosexuella”, i att samkönade relationer inte bara är begränsade till ett kön, utan det finns också människor som identifierar sig som homosexuella. Heterosexualitet kan också användas som en paraplyterm för att inkludera en rad andra sexuella läggningar, såsom bisexualitet och asexualitet.

Sexuella preferenser

Heterosexualitet är också ett sinnestillstånd som det innebär en önskan att bli exklusiv med människor av samma kön och är inte baserad på någon särskild form av fysisk och sexuell aktivitet, till skillnad från andra typer av sexuell läggning. Det uttrycks ofta i viljan att ingå relationer med samma kön. Dessutom kan heterosexualitet också omfatta attityder som bygger på förmågan att ta hand om barn och att det är acceptabelt att engagera sig i föräktenskapligt sex. Vissa människor som inte identifierar sig som heterosexuella kan vara bisexuella, homosexuella, eller transpersoner. Olika typer av sexuell läggning förväxlas ofta med varandra. Till exempel kan vissa tror att vara gay handlar bara om att ha samma kön attraktioner. Detta kan leda till att människor diskrimineras bara på grund av sin sexuella läggning.

Sexualiteten har ett antal möjliga influenser och orsaker. Orsakerna till heterosexualitet kan vara genetiska, vilket innebär att det finns en stark möjlighet att människor kommer att vidarebefordra sin sexualitet till sina avkommor. Ett annat exempel är effekten av miljöfaktorer – om ett barn växer upp i ett hushåll där det finns liten eller ingen sexuell aktivitet, är chanserna att deras utvecklande heterosexualitet sannolikt kommer att minskas kraftigt. En vanlig missuppfattning i denna fråga är att heterosexualitet är ett val, snarare än ett resultat av att födas med den. Sexuell läggning kan dock ändras. Många människor ändrar sin sexuella läggning, både gay och hetro, för att uppleva tillfredsställelsen av andra sexuella preferenser. Många människor som inte identifierar sig som heterosexuella kan känna en djup attraktion till samma kön, och det är mycket osannolikt att de inte skulle göra det valet eller ens vara medvetna om det.

Även om vissa människor kan ifrågasätta om det är möjligt att ändra sin sexuella läggning, har ny forskning visat att det faktiskt finns en verklig möjlighet för människor att ändra sin sexualitet. Även om många människor antar att ändra din sexuella läggning är omöjligt, har nyligen genomförda studier visat att vissa människor faktiskt kan ha motsatt kön attraktion efter att ha genomgått behandling för en psykisk störning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *